Gör så här
1. Skala och finhacka lök, vitlök, morot och selleri. Finhacka svampen. Fräs
den gula löken, morot och selleri i olja och smör i en kastrull på medelvärme ca
4 minuter. Tillsätt vitlök och svamp och fräs ytterligare ca 5 minuter. Häll i
vinet och låt det koka in. Tillsätt tomater, tomatpuré och rosmarin. Smaka av
med salt och peppar. Låt koka på svag värme under lock ca 15 minuter.
2. Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret till béchamelsåsen i en tjockbottnad
kastrull. Tillsätt mjölet och rör ca 1 minut. Vispa i mjölken och låt koka up.
Sänk värmen och sjud under omrörning ca 5 minuter. Tillsätt muskot. Smaka av med
salt och peppar.
3. Varva grönsaksblandningen med béchamelsås och lasagneplattor i en väl smord
ugnssäker form. Börja och avsluta med sås. Strö över osten. Gratinera lasagnen i
mitten av ugnen ca 35 minuter.