Trattkantarellsoppa
Ingredienser för 4 personer
6 dl trattkantareller
2 msk olja
1 bit rotselleri
1 l grönsaksbuljong
2 schalottenlökar
4 msk vetemjöl
1 dl vispgrädde
1 äggula
1 bit purjolök
hackad persilja
salt och vitpeppar

Skriv ut denna sida
   

Gör så här

1. Rensa svampen och fräs den i lite av oljan på medelgod värme tills den mjuknat. Lägg över svampen i buljongen och koka med sellerin, rensad och skuren i småtärningar, i ca 10 minuter.

2. Skala och hacka löken och fräs i olja i en kastrull. Pudra med lite vetemjöl under omrörning tills mjölet sugit upp fettet. Späd med buljongen och koka upp 2-3 minuter under vispning längs botten. Sänk värmen.

3. Blanda vispgrädde och äggula och vispa ned i soppan som nu inte får koka. Tillsätt hackad persilja, den på längden finstrimlade purjon och smaka av med salt och peppar.

Servering:

Dryck: Ett torrt fylligt & smakrikt vitt vin med lite fatkaraktär, gärna av druvan chardonnay. Vill man hellre ha rött går det bra med ett kryddigt & mustigt vin med lite mognad.