Trädgårdsmästarsallad
Ingredienser för 4 personer
3 knippen morötter
500 g sockerärter
1 kg vit sparris
½ citron
3 msk dijonsenap
1 tsk honung
1 finhackad vitlöksklyfta
1 msk vitvinsvinäger
1 dl olivolja
salt och peppar

Skriv ut denna sida
   

Gör så här

1. Skala eller skrubba morötterna, spar lite av blasten. Dela om de är stora. Noppa sockerärterna. Skala sparrisen och bryt av "foten".

2. Koka upp lättsaltat vatten i en rymlig kastrull. Koka sockerärtorna hastigt, lyft upp och kyl ner i isvatten.

3. Tillsätt en nypa socker i vattnet och koka morötterna, så att de fortfarande har en kärna. Kyl även de i isvattnet.

4. Pressa citronsaften i vattnet och koka sparrisen försiktigt, de ska fortfarande ha en kärna kvar. Kyl i isvattnet.

5. Blanda ihop dressingen. Lyft upp de kalla grönsakerna och låt de rinna av på en handduk.

6. Vänd försiktigt ihop grönsaker och dressing i en stor skål.

Servering: Som del i en buffé passar denna sallad perfekt, men den är också god som tillbehör till grillat, såväl fisk som kött.

Dryck: Huvudrätten styr ditt val