Svampquesadilla
Ingredienser för 4 personer
2 vetetortillas (ca 18 cm)
200 g mandelpotatis, skalad
200 g shiitakesvamp
200 g champinjoner
100 g cheddarost, grovriven
3 msk färsk koriander, hackad
3 msk vegetabilisk olja
salt
1/2 msk olja till stekning

Skriv ut denna sida
   

Gör så här

1. Sätt ugnen till 100°C. Koka potatisen.

2. Tag bort foten på shiitakesvampen och skär hatten i bitar. Skär även champinjonerna i bitar och fräs svampen i smör tills vätskan kokat bort.

3. Mosa potatisen grovt, blanda med svamp, ost, koriander och olja. Fördela blandning på en vetetortilla, lägg på en till och skär i tårtbitar.

4. Stek dem gyllenbruna i olja på båda sidor. Lägg över dem på en plåt och grädda i ugnen tills osten smält.
 

Servering:

Dryck: Svamp är "vinvänligt" och passar både till rött och vitt vin. Rött kryddiga & mustiga är  de bästa alternativen Bland de fylliga & smakrika hittar man ett vitt alternativ..