Svampfylld squash
Ingredienser för 4 personer
1 gul lök
2 squash
300 g svamp, gärna flera sorter
½ dl olivolja
3 vitlöksklyftor
1 msk tomatpuré
1 tsk oregano
2 dl riven ost

Skriv ut denna sida
   

Gör så här

1. Sätt ugnen till 200ºC Klyv squashen på längden och doppa delarna i kokande saltat vatten 3-4 minuter.

2. Ta med sked ur innehållet, som hackas och sparas till fyllningen.

3. Skala och hacka löken. Rensa och grovhacka svampen. Skala och pressa vitlöken.

4. Fräs alla hackade ingredienser och tomatpuré i stekpanna. Rör hela tiden och låt vätskan dunsta bort. Sluta när konsistensen är lagom som fyllning.

5. Krydda fyllningen, fyll i halvorna och strö osten över. Gratinera i 20 minuter i ugnen.

Servering:

Dryck: Gärna ett fruktigt & smakrikt rött vin som inte är alltför fylligt. Även ett vitt fylligt & smakrikt vin passar till. En ljus lager fungerar också bra.