Potatissallad el special
Ingredienser för 4 personer
750 g färskpotatis, gärna små
1 rödlök
1 skiva getost (chèvre på "rulle")
1 knippe grön sparris
1 påse pinjenötter
blandad sallad, t ex roman, ruccola, Ekblad
10-12 cocktailtomater
3 msk olivolja
1 msk balsamvinäger med fruktsmak, t ex hallon eller mango

Skriv ut denna sida
   

Gör så här

1. Borsta potatisen. Dela den mitt itu och koka den mjuk men inte mosig. Rör ihop olja och vinäger och häll den över den varma potatisen. Låt svalna.

2. Dela sparrisen i ca 2 cm långa bitar. Rosta pinjenötterna utan fett i en stekpanna och tag upp dem. Fräs sedan sparrisen i en liten aning olivolja så att den får färg och blir lite mjuk.

3. Dela rödlöken på mitten och skär tunna "halvmånar". Dela tomaterna på mitten. Lägg alla grönsaker i en skål. Lägg i potatisen. Riv ner salladsbladen och smula ner getosten. Vänd ihop salladen försiktigt så det inte blir mosigt. strössla över pinjenötterna.

 

Servering: Denna matiga potatissallad passar bra till både kött och fisk, men kan även ätas
på egen hand.

Serveras den som tillbehör till kött passar det bäst med ett
fruktigt smakrikt rödvin. Med en bit fisk eller som egen rätt är ett friskt
fruktigt torrt, vitt vin bästa valet. En god  veteöl är även utmärkt i detta samanhang.