Gör så här
1. Borsta potatisen. Dela den
mitt itu och koka den mjuk men inte mosig. Rör ihop olja och
vinäger och häll den över den varma potatisen. Låt svalna.
2. Dela sparrisen i ca 2 cm långa bitar. Rosta pinjenötterna
utan fett i en stekpanna och tag upp dem. Fräs sedan sparrisen
i en liten aning olivolja så att den får färg och blir lite
mjuk.
3. Dela rödlöken på mitten och skär tunna "halvmånar". Dela
tomaterna på mitten. Lägg alla grönsaker i en skål. Lägg i
potatisen. Riv ner salladsbladen och smula ner getosten. Vänd
ihop salladen försiktigt så det inte blir mosigt. strössla
över pinjenötterna.
Servering: Denna matiga
potatissallad passar bra till både kött och fisk, men kan
även ätas
på egen hand.
Serveras den som tillbehör till kött passar det bäst med ett
fruktigt smakrikt rödvin. Med en bit fisk eller som egen rätt
är ett friskt
fruktigt torrt, vitt vin bästa valet. En god veteöl är
även utmärkt i detta samanhang.
|