Paprikaomelett
Ingredienser för 4 personer
18 ägg + 1 dl vatten, salt och peppar
½ dl olivolja
2 msk smör
10 soltorkade tomater, strimlade
2 röda paprikor, grovhackade
2 gula lökar, skivade
1 påse spenat
2 tsk färsk timjan..enbart bladen
salt och peppar

Till servering:
sallad med tomat och rucola

Skriv ut denna sida
   

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175ºC.

2. Knäck äggen och vispa ihop lätt med vatten, salt och peppar.

3. Smält samman olja och smör och smörj in en långpanna.

4. Fräs lök, tomater och paprika i resterande fett, vänd ned spenaten hastigt. Krydda med timjan, salt och peppar. Lägg över i långpannan.

5. Häll försiktigt ner äggblandningen i långpannan, rör med en gaffel så att äggen och grönsakerna blandas. Ställ in i ugnen ca 30 minuter, tills äggen har stelnat.

6. Låt omeletten svalna,

Servering: Skär i bitar och lägg upp på ett fat. Passar som del i en buffé. Serveras den som ensamrätt med sallad räcker den till 4-6 personer.

En ljus öl passar utmärkt till.