Paj med spenat, rucola och getost
Ingredienser för 4 personer
125 g färsk spenat
5 ägg
2 dl mjölk
1/2 krm muskot
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 tsk torkad mejram
2 dl finhackad rucola
200 g chèvre, getost på rulle
1/2 dl riven parmesan

Till servering:
sallad med tomat och rucola

Skriv ut denna sida
   

Gör så här

1. Mixa smör, mjöl, äggula och nötter i en matberedare. Tillsätt vattnet och arbeta ihop degen. Låt degen vila ca 1 timme i kylen. Tryck ut degen i en smord form med löstagbar botten, ca 24 cm i diameter. Nagga pajdegen med en gaffel. Ställ formen i frysen 10 minuter.

2. Sätt ugnen på 200°C. Förgrädda pajskalet ca 10 minuter.

3. Förväll spenaten i lättsaltat kokande vatten 2-3 minuter. Häll av vattnet och skölj spenaten med kallt vatten. Krama ur så mycket vätska som möjligt. Finhacka spenaten.

4. Vispa ihop ägg, mjölk, muskot, salt, peppar och mejram i en bunke. Tillsätt spenat och rucola. Smula ner getosten. Häll blandningen i pajskalet. Strö över parmesan.

5. Grädda pajen i mitten av ugnen ca 30 minuter eller tills fyllningen har stannat. Låt pajen svalna något.

Servering: Servera gärna med sallad.

Ett fylligt & smakrikt vitt vin med lite fatkaraktär smakar gott till. Ett rosévin är också ett fräscht alternativ till.