Gör så här
1. Mixa smör, mjöl, äggula och
nötter i en matberedare. Tillsätt vattnet och arbeta ihop
degen. Låt degen vila ca 1 timme i kylen. Tryck ut degen i en
smord form med löstagbar botten, ca 24 cm i diameter. Nagga
pajdegen med en gaffel. Ställ formen i frysen 10 minuter.
2. Sätt ugnen på 200°C. Förgrädda pajskalet ca 10 minuter.
3. Förväll spenaten i lättsaltat kokande vatten 2-3 minuter.
Häll av vattnet och skölj spenaten med kallt vatten. Krama ur
så mycket vätska som möjligt. Finhacka spenaten.
4. Vispa ihop ägg, mjölk, muskot, salt, peppar och mejram i en
bunke. Tillsätt spenat och rucola. Smula ner getosten. Häll
blandningen i pajskalet. Strö över parmesan.
5. Grädda pajen i mitten av ugnen ca 30 minuter eller tills
fyllningen har stannat. Låt pajen svalna något.
Servering:
Servera gärna med sallad.
Ett fylligt & smakrikt vitt
vin med lite fatkaraktär smakar gott till. Ett rosévin är
också ett fräscht alternativ till.
|