Nässelsoppa med ägg
Ingredienser för 4 personer
2 liter nyplockade,
späda nässlor
1 schalottenlök
1 liter buljong
1-2 msk beurre manié*
1 knivsudd
finstött anis
1 knivsudd
finstött fänkål
salt och peppar

Till servering:
4 hårdkokta ägg

Skriv ut denna sida
   

Gör så här

1. Rensa, skölj och förväll nässlorna i vatten 7-8 minuter.
Tag upp nässlorna och krama ur dem lite. Skala löken.
Hacka eller mixa nässlorna med löken.

2. Koka nässlorna och löken i buljongen i en kastrull ca 5
minuter. Red av soppan med beurre manié*. Krydda
med anis och fänkål. Smaka av med salt och peppar.

*Beurre manié gör man genom att blanda samman lika delar smör och mjöl till en mjuk slät massa.

Servering: Skala och skär äggen i klyftor och servera till soppan.

Som dryck kan man välja ett friskt fruktigt vitt vin av druvan sauvignon blanc. Ett torrt mousserande vin är också gott till.