Gör så här
1. Sätt ugnen på 200°C. Rör
samman äggen med ett par nypor salt och chiliflakes i en
bunke. Skala och tärna sötpotatisen. Skiva löken. Stek
sötpotatisen och löken i olivolja tills potatisen är mjuk.
Tillsätt majsen och blanda i äggen.
2.Häll över blandningen i oljad
långpanna och grädda i ugnen tills äggblandningen satt
sig och ytan blivit gyllenbrun. Låt svalna och skär ut 20
bitar.
3.Poblanopesto:
Kärna ur och skär ner poblanochilin i mindre bitar.
4.Tag samtliga ingredienser
förutom parmesanosten och mixa samman i matberedare. Låt
blandningen mixas ca
1-2 minuter. Blandningen skall vara finfördelad. Mixa sist ner
den rivna
parmesan-osten under ett par sekunder.
Servering:Tag en klick poblanopesto på respektive
frittatakub och toppa med lite crème
fraiche. Detta är en utmärkt
bufférätt.
Dryck till beror lite på hur stark man gjort peston. Ju hetare
desto mera lutar det åt öl.. Om man vill ha vin bör man leta
bland de generöst fruktiga, vita vinerna, Lutar man åt ett
rött bör det vara ett mjukt bärigt vin.
|