Majs- och sötpotatisfrittata med poblanopesto och crème fraiche
Ingredienser för 4 personer
Majs- och sötpotatisfrittata:
16 ägg
salt
chiliflakes
4 stora sötpotatisar
6 gula lökar
olivolja
8 dl majs

Poblanopesto
2 poblanochili
2 vitlöksklyftor, pressade
50 g pinjenötter
1-1 1/2 dl olivolja
1-2 tsk salt
ca 1 dl crème fraiche
60 g riven parmesanost

Skriv ut denna sida
   

Gör så här

1. Sätt ugnen på 200°C.  Rör samman äggen med ett par nypor salt och chiliflakes i en bunke. Skala och tärna sötpotatisen. Skiva löken. Stek sötpotatisen och löken i olivolja tills potatisen är mjuk. Tillsätt majsen och blanda i äggen.

2.Häll över blandningen i oljad långpanna och grädda i ugnen tills äggblandningen satt
sig och ytan blivit gyllenbrun. Låt svalna och skär ut 20 bitar.

3.Poblanopesto: 
Kärna ur och skär ner poblanochilin i mindre bitar.

4.Tag samtliga ingredienser
förutom parmesanosten och mixa samman i matberedare. Låt blandningen mixas ca
1-2 minuter. Blandningen skall vara finfördelad. Mixa sist ner den rivna
parmesan-osten under ett par sekunder.

Servering:Tag en klick poblanopesto på respektive frittatakub och toppa med lite crème
fraiche. Detta är en utmärkt bufférätt.

Dryck till beror lite på hur stark man gjort peston. Ju hetare desto mera lutar det åt öl.. Om man vill ha vin bör man leta bland de generöst fruktiga, vita vinerna, Lutar man åt ett rött bör det vara ett mjukt bärigt vin.