LANTSOPPA MED PISTOU

FÖR 4 PERSONER

1 kg soppgrönsaker (t ex pals-ternacka, morot, rotselleri, purjolök)

ca 1 1/2 liter vatten + 3 grönsaks-buljongtärningar

1 burk krossade tomater (500 g)

2 burkar cannellinibönor (å 410 g)

1 påse färsk bladspenat (70 g) juicen av 1/2 citron

Olivolja PISTOU

2 vitlöksklyftor (skalade) 1 kruka basilika

1 bit parmesan (ca 40 g)

1/2 dl olivolja

salt, svartpeppar

Skriv ut denna sida
   

GÖR SÅ HÄR:

1.Skala och skär soppgrönsakerna i cm-stora bitar. Fräs alla grönsaker utom purjolöken i 1 msk olivolja ca 5 minuter i en kastrull.

 2.Tillsätt vatten med buljongtär-ningar. Låt småkoka i ca 15 minuter. Lät purjolöken koka med de sista 5 minuterna.

3. Häll i tomatkross och bönor (avsköljda). Smaka av med citronjuicen, 1/2 tsk salt och 1 krm peppar. Rör ner spenaten i soppan. PISTOU: Mixa vitlök, basilika, grov-riven ost, olivolja, 1/2 tsk salt och 1 krm svartpeppar till en slät kräm med stavmixer.

Servering: Servera soppan med pistoun och ett gott lantbröd.

Dryck: