Karljohanssallad med palsternacka och äpple
Ingredienser för 4 personer
200 g karljohanssvamp
200 g palsternacka
200 g äpple 
smör till stekning
salt

Dressing:
1 dl olivolja
3 msk sherryvinäger
2 msk schalottenlök 
1 msk färsk timjan (plockad)
3 krm salt

3 dl salladsblad i olika sorter

Skriv ut denna sida
   

Gör så här

1.Skölj salladen, finhacka löken, dela äpple i små klyftor, skala palsternacka och dela i grova bitar. svampen skall ansas och delas.

2. Stek alla
ingredienser (ej sallad) gyllene i smör var för sig. Krydda med salt. Håll ljummet till
serveringen.

 

Servering: Allt blandas med dressing och salladsblad vid serveringen. Kan serveras som den är eller tillsammans med tex. lufttorkat kött , skinka
eller fisk.

Ett vitt  vin..gärna fatlagrat som är fylligt smakrikt är ett gott vinval.
Friskt  fruktigt vitt eller ett torrt mousserande vin är också en bra
kombination.