Kallrörd tomatsalsa
Ingredienser för 4 personer
4 medelstora tomater
1 vitlöksklyfta
1 röd chilifrukt
1 dl färsk koriander
pressad saft av 1 lime
2 msk olivolja
½ tsk salt

Till servering:
nachochips
guacamole »
riven ost

Skriv ut denna sida
   

Gör så här

1. Dela tomaterna och gröp ur dem. Skär tomathalvorna i mycket små bitar. Skala och finhacka vitlök. Finhacka chili och koriander. Blanda ihop allt i en bunke.

2. Tillsätt lime, olja och salt. Rör då och då i ca 5 minuter tills salsan börjar safta sig. Servera med nachochips och guacamole.

Om du vill ha en mildare salsa kan du kärna ur chilin och skära bort de så kallade mellanväggarna innan du hackar den.
 

Servering: Den här lite "heta" tomatsalsan passar väldigt bra till mexikanska rätter så som tacos och enchiladas, men den är också god som dip till chips eller grönsaker.

Ju "hetare" maten är..ju sämre fungerar
viner som alternativ. Välj då istället en ljus lager eller en ale.