Gör så här
1. Mixa tomaterna hela och
tillsätt salt, peppar och finstrimlad basilika efter smak.
Gremolataolja:
Skala halva citronen med en vass potatisskalare, ta bara det
gula på skalet. Hacka citronskal, vitlök och persilja mycket
fint och blanda med olivolja. (Oljan blir ännu godare om den
får stå en dag.)
Se receptet
pizzadeg kalljäst »
Sätt ugnen på 250º med en plåt i. Tryck eller kavla ut degen
på bakplåtspapper. Bred på tunt med tomatsås.
Pålägg:
Skär fänkålen tvärs över fibrerna i chipstunna skivor. Skär
svampen i tunna skivor. Fördela fänkål .svamp och ost över pizzan,
salta lätt. Dra över till den heta plåten och grädda i 250º i
5-8 minuter.
Servering: Ta ut pizzan och
hyvla genast över pecorino med potatisskalare. Droppa över
gremolataolja.
Välj med fördel ett vitt friskt
fruktigt torrt vin. Ett rött kryddigt mustigt vin som inte
är alltför strävt är
också ett alternativ.
|