Gör så här
1. Skär grönsakerna i bitar. Stek
allt utom tomaterna i oljan tills löken börjar få lite färg.
Tillsätt tomaterna, sänk värmen och låt puttra under omrörning
i 15 minuter. Smaksätt med salt, peppar och lite socker.
2. Finhacka örterna och blanda med olivoljan.
3. Koka upp cirka 3 cm vatten med vinäger i en kastrull. Knäck
äggen i en kopp, sänk värmen så att vattnet sjuder och häll
försiktigt ner äggen i vattnet. Låt sjuda i 3-5 minuter -
gulan ska vara flytande och vitan fast'. Lyft upp äggen med
hålslev.
'Äggen ska vara så färska som möjligt, då flyter mindre av
vitan ut under pocheringen.
Servering: Fördela
grönsakerna i djupa tallrikar och lägg äggen ovanpå. Skeda
över örtolja, salta och peppra och garnera med
lite färska örter.
Veteölet är det bästa valet här men även ett halvtorrt
druvigt blommigt vitt vin fungerar.
|