Gör så här
1. Skala och finhacka vitlöken.
Finhacka chilin. Fräs hastigt vitlök, chili och ingefära i
matolja i en kastrull. Häll på buljongen.
2. Red av med maizenamjölet till en simmig sås. Rör i
sesamolja och socker. Ställ såsen åt sidan så länge.
Nudelwok:
1. Koka nudlarna enligt anvisningen på förpackningen. Skölj i
kallt vatten och låt dem rinna av ordentligt.
2. Strimla sockerärterna. Dela broccolin i mindre bitar. Skär
löken i långa bitar på snedden. Skär större svampar i mindre
bitar.
3. Hetta upp oljan i en wok. Tillsätt grönsakerna och rör
snabbt. Det ska bli heta, inte stekas eller kokas. Tillsätt
nudlar och sweet chilisås. Blanda ihop ordentligt.
Servering: Servera
med färsk koriander.
Det är hettan i denna rätt som styr dryckesvalet. I det här
fallet passar ett
druvigt blommigt halvtorrt vitt vin bäst. Lika bra passar en
veteöl med sin
milda beska och kryddighet. Man bör undvika rödvin då dess
strävhet och hettan i maten förstärker varandra.
|