GETOSTRISOTTO MED ROSTADE RÖDBETOR

FöR 4 PERSONER

600 g färska rödbetor

1 liter vatten + 2 grönsaksbuljong tärningar

1 gul lök

1/2 msk färsk hackad rosmarin (eller 1/2 tsk torkad)

3 dl risottoris (t ex arborio eller carnaroli)

2 dl vitt vin/matlagningsvin

200 g getost (chévretyp)

1 dl rostade, hackade nötter (t ex pinje- och hasselnötter)

1 påse rucola (70 g) ev balsamicosirap olivolja

 

Skriv ut denna sida
   

GÖR SÅ HÄR:

1.Sätt ugnen på 200°C. Skala och klyfta rödbetorna. Blanda dem med 1 msk olja, 1 tsk salt och 1 krm peppar. Rosta på plåt i ugn 30-40 minuter.

2, Koka upp vatten med buljongtärningar.

3, Skala och hacka löken fint. Fräs i 2 msk olja med rosmarinen tills löken blivit mjuk. Tillsätt riset och låt fräsa med 1 minut.

4. Häll i vinet och låt koka in i ca 3 minuter. Rör ner lite av buljongen i omgångar. Koka på på svag värme tills riset är "al dente", ca 25 minuter.

5. Dra från plattan och rör ner getosten(ta ev bort kanten först) Risotton skall vara riktigt krämig (tillsätt ev mer buljong).

Servering: Servera med rödbetor, nötter och rucola och ringla gärna över balsamicosirap.

Dryck: