Frisk rödbetssallad
Ingredienser för 4 personer
600 g rödbetor
1 rödlök
2 msk grovhackad färsk mynta
2 msk olivolja
rivet skal och pressad saft av 1/2 citron
salt och svartpeppar
1/2 dl pistaschnötter

Skriv ut denna sida
   

Gör så här

1. Koka rödbetorna nätt och jämt mjuka i lättsaltat vatten. Skölj och skala dem under rinnande kallt vatten. Skär dem i klyftor och lägg i en skål.

2. Skala och skär löken tunt. Skölj löken under iskallt vatten ca 5 minuter. Låt den rinna av väl. Blanda lök, mynta, olja och citron med rödbetorna. Smaka av med salt och peppar.

3. Rosta pistaschnötterna i en torr och het stekpanna.

Servering: Lägg upp salladen på ett serveringsfat och toppa med grovt hackade pistaschnötter.

Vin kan många gånger förstärka den typiskt jordiga smak som rödbetor har, men ett vitt,
halvtorrt druvigt blommigt vin löser det problemet. Det gör även ett veteöl
som med sin milda beska och sin friskhet plockar upp smakerna i salladen.