Fransk potatissallad
Ingredienser för 4 personer
1 kg potatis
1 rödlök
1 rött äpple
½ dl finhackad bladpersilja
½ msk pressad citron
2 msk dijonsenap
3 msk olivolja
½ msk vinäger
1 msk vatten
salt och peppar

Skriv ut denna sida
   

Gör så här

1. Koka potatisen och låt den kallna. Skala och skär den i bitar. Skala och finhacka rödlöken. Kärna ur och skär äpplet i mindre bitar.

2. Blanda potatis, lök, äpple och persilja med citronsaft.

3. Vispa ihop senap, olja, vinäger och vatten. Smaka av med salt och peppar. Slå såsen över potatisblandningen och blanda väl.

Servering: Låt salladen stå svalt ca 30 minuter före servering.

Den här friska, nära nog syrliga potatissalladen trivs bäst med ett friskt
fruktigt vitt vin där syran i vinet balanserar friskheten i salladen på mycket bra
sätt. Veteöl är också mycket gott.