Vegetarisk färserad paprika
Ingredienser för 4 personer
1,5 dl långkornigt ris
4 stora paprikor
3 gula lökar
2 schalottenlökar
2 msk tomatpuré
4 tomater
1 knippa persilja
200 g ostronskivling eller annan svamp
3 msk olivolja

Skriv ut denna sida
   

Gör så här

1. Koka riset. Ansa paprikorna. Skala och hacka lök och schalottenlök. Grovhacka svamp och persilja. Skala, kärna ur och tärna tomaterna.

2. Fräs lök och svamp i olivolja i en stekpanna. Blanda ned ris, tomatkött och persilja i fräset i stekpannan.

3. Fyll paprikorna med blandningen och ställ dem med locken upp i en kastrull. Koka upp 5 dl vatten med schalottenlök och tomatpuré och krydda väl med salt och peppar.

4. Häll såsen över paprikorna och koka på svag värme i 20 minuter.

Servering:

Dryck: Ett rött mjukt & bärigt vin.