Crème Ninon
Ingredienser för 4 personer
1 paket frysta gröna ärter (250 g)
4 dl vatten
1 hönsbuljongtärning
2 cl torr sherry
1-2 msk beurre manié
1 dl vispgrädde
2 dl champagne eller torrt mousserande vin

Skriv ut denna sida
   

Gör så här

1. Lägg ärterna i en kastrull med vatten, buljongtärning och sherry. Koka upp och låt koka ca 1 minut på medelstark värme.
2. Mixa soppan och sila soppan genom finmaskig sil. Häll tillbaka i kastrullen. Red med beurre manié* utrört i lite av soppan. Värm.
3. Vispa grädden.

*Beurre manié
En klick rumstempererat smör som blandas med lika mängd vetemjöl. Vispas ut i kraftigt kokande vätska under cirka en minut.

Servering: Rör försiktigt ner grädden och champagnen i soppan. Servera genast.

Det är raffinerat att servera ett gott mousserande vin till. Det behöver inte vara samma som i soppan, men gärna något i samma stil. Självklart går det bra med ett stilla vitt friskt och fruktigt vin också