Gör så här
1. Sätt ugnen på 150ºC. Skölj
tomaterna och dela på mitten. Lägg de på en plåt och ringla
lite olivolja över, salta och peppra. Ställ in i ugnen och låt
de torka i 40-60 min.
2. Skölj couscousen i kallt vatten. Koka upp buljongen med
gurkmeja, curry och salt.
3. Lägg couscousen i en bunke och slå den kokande buljongen
över. Låt svälla i 4-5 minuter, vänd med en gaffel så att
couscousen separerar från varandra.
4. Pressa citronsaft och ringla olivolja över, smaka av med
salt, tabasco och svartpeppar. Vänd ner persilja, mynta och
oliver.
Servering: Låt stå och dra tills det är dags att
servera, vänd då ner tomaterna och servera i en vacker skål.
När
man serverar salladen som tillbehör låter man
huvudingrediensen styra
dryckesvalet. Om man serverar den för sig själv..kan ett
blommigt vitt vin med liten sötma,eller en ljus öl också passa
bra.
|