|
Butternutpumpan rostas med kardemumma och kryddpeppar.
Tahini, en paste gjord på mixade sesamfrön, blandas till en syrlig dressing med yoghurt och lime.
Detta passar bra till förrätt.
4 Portioner
Ingredienser
- 1 butternutpumpa (ca 900 g)
- 2 lime
- 2 tsk kardemummakärnor
- 2 tsk malen kryddpeppar
- 1 dl matyoghurt (10%)
- 2 msk tahini (sesamfröpaste)
- 1 msk färskpressad limejuice
- 1 grön chili (t ex spansk peppar)
- 1/2 kruka koriander
- 4 msk olivolja
- 2 krm salt
|
Skriv ut denna sida
|
- Sätt ugnen på 200°C.
- Skala limen med kniv så att skalet och den vita hinnan försvinner. Skär limen i klyftor och skär sedan varje klyfta i skivor.
- Lägg i en bunke. Strö över 1 krm salt och ringla över 1 msk olja. Blanda och ställ åt sidan.
- Dela pumpan på längden och skala den gärna. Gröp ur och släng fröna.
- Skär varje halva i cm-tjocka skivor.
- Stöt kardemumman fint i mortel. Blanda med kryddpeppar, 2 krm salt och 3 msk olja. Vänd runt pumpaskivorna med blandningen. Lägg ut dem på en bakpappersklädd plåt.
- Rosta i ugnen ca 20 minuter, tills pumpan mjuknat, vänd runt efter halva tiden. Ställ åt sidan och låt svalna något.
- Vispa ihop yoghurt, tahini, limejuice, 2 msk vatten och 2 krm salt. Dela, kärna ur och strimla chilin.
- Lägg upp pumpaskivorna på ett serveringsfat och ringla över dressingen.
- Toppa med lime, chili och koriander.
För alla
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri matyoghurt.
Gör mjöljproteinfri: ersätt matyoghurt med mjölkfritt yoghurtalternativ.
Dryck:
|
|