Gör så här
1. Sätt ugnen på 200°C.
2. Dela
auberginerna på längden, salta och pensla med lite av
olivoljan. Lägg dem i en smord ugnssäker form och baka i
mitten av ugnen ca 20 minuter. Låt auberginerna svalna något,
gröp ur dem försiktigt så att skalen inte går sönder och
grovhacka aubergineköttet.
3. Koka bulgur och vatten i en kastrull på medelstark värme ca
10 minuter tills vätskan kokat bort. Skala och finhacka rödlök
och vitlök. Kärna ur och finhacka chilin. Dela tomaterna och
gröp ur inkråmet. Skär fruktköttet i små bitar.
4. Blanda bulgur med aubergineköttet och resten av
ingredienserna, smaka av med salt och peppar.
5. Blanda ihop yoghurt och mynta till raitan, smaka av med
salt och peppar.
Servering: Fyll aubergineskalen med bulghurblandningen och
servera med raita.
Förstahandsval som
dryck är öl, gärna veteöl eller en ale. Som vinalternativ kan
ett druvigt & blommigt vitt vin med en aning sötma bli bra.
|