|
Avokado- och rotfruktssallad
Ingredienser för 4 personer
Ingredienser
- 3 morötter (à 100 g)
- 3 palsternackor (à 100 g)
- 2 rödlökar
- 300 g jordärtskockor
- 1 tsk torkad oregano
- 2 msk färskpressad citronjuice
- 1 tsk örtsalt
- 2 avokador
- olivolja
|
Skriv ut denna sida |
Gör så här
Sätt ugnen på 225 ºC.
Skala och skär morötter och palsternackor i grova bitar.
Skala och skär löken i tunna klyftor.
Lägg allt på en bakpappersklädd plåt. Ringla över olja och blanda runt.
Ställ mitt i ugnen ca 25 minuter.
Fortsätt med att skala (om det behövs, bäst är att bara tvätta dem) och halvera jordärtskockorna.
Koka dem i lättsaltat vatten ca 5 minuter.
Häll av och lägg jordärtskockorna på plåten med rotfrukterna när ca 10 minuter återstår.
Blanda oregano, citronjuice och örtsalt i en stor skål.
Tillsätt de färdigrostade rotfrukterna och blanda. Dela, kärna ur, gröp ut köttet ur avokadon och skär i bitar.
Servera avokado- och rotfruktssalladen med Pimpat bovete.
Dryck:
|
|