Avokado- och fänkålssallad med äppelkapris i sval yoghurtdressing
Ingredienser för 20 personer
1 liter yoghurt
8 avokado
5 fänkål
2 rödlökar
ca 6 msk olivolja
2 krukor eller 100 g färsk dragon, finhackad
saft och skal från 1 citron
200 g äppelkapris
200 g Kalamataoliver
salt och nymald svartpeppar

 

Skriv ut denna sida
   


Gör så här

1. Låt yoghurten rinna av i durkslag med handduk i ca 1-2 timmar.

2. Rensa och skiva fänkålen. Dela avokadon, tag ur kärnan och skär ner i mindre bitar. Skala och skiva rödlöken tunt. Lägg fänkål, avokado och rödlöken i en bunke. Spara lite lök till dekorering.

3. Blanda samman med den avrunna yoghurten, olivoljan, citronsaft- och skal samt dragonen. Smaka av med salt och peppar.

Servering:
Lägg upp salladen i en stor skål ..dekorera med äppelkapris,Kalamataoliver, rödlök och dragonblad.

Dryck: Yoghurt och oliver gör att ett retsinerat vin från Grekland bör komma till sin rätt