Svamplasagne
Ingredienser för 4 personer
1 gul lök
1 morot
400g blandad svamp
8 vitlöksklyftor
½ burk krossade tomater
1 tsk malen muskot
1 tsk rosmarin
lasagneplattor
salt och vitpeppar
2 dl riven ost

Béchamelsås:
8 dl mjölk
1 dl olja
1 dl vetemjöl

Skriv ut denna sida
   

Gör så här

1. Skär grönsaker och svamp i knappt centimeterstora bitar. Stek dem i olja.

2. Blanda ner i en gryta tillsammans med krossade tomater och krydor. Koka ca 5 minuter.

3. Gör en redningspasta av olja och vetemjöl.

4. Koka upp mjölken, red av med redningspastan.

5. Varva béchamelsås, grönsaksröra, lasagneplattor och riven ost i en eldfast form. Första och sista lagret ska vara béchamel.

6. Baka i ugn tills den är färdig, cirka 40 minuter vid 175ºC.

Dryck:
Rött fruktigt & smakrikt eller vitt friskt & fruktigt är bra följeslagare, liksom en ljus eller mörk lager.