Gör så här
Dela squashen på längden.
Gröp ur köttet försiktigt med en sked och hacka det.
Skala och hacka löken fint.
Skiva svampen.
Fräs lök och svamp i fettet på svag värme någon minut.
Tillsätt squashköttet och låt det fräsa 1-2 minuter. Rör ut mjölet i en del av mjölken.
Häll i mjölken i grytan och vispa ner mjölkredningen. Smaksätt med tomatpuré, vetemjöl och och paprikapulver.
Tillsätt squashkött och eventuellt vitlök.
Låt stuvningen sjuda på svag värme några minuter.
Fördela stuvningen i squashskalen och strö över riven ost eller sesamfrön.
Gratinera i 175 grader ca 15 min.
Dryck:
Gärna ett fruktigt & smakrikt rött vin som inte är alltför fylligt. Även ett vitt fylligt & smakrikt vin passar till. En ljus lager fungerar också bra.