Svampduxelles (Gert Klötzke)
Ingredienser för 4 personer
8 Won Ton plattor (asiatisk pastadeg) eller färska pastaplattor ca 7x7 cm i diameter
100 g shiitakesvamp
100 g champinjoner
100 g ostronskivling
2 schalottenlökar, finhackade
3 msk finhackad bladpersilja
2 msk smör

Skriv ut denna sida
   

Gör så här

1.Sätt ugnen på 80°C. Tag bort foten på shiitakesvampen. Hacka all svamp. Fräs lök i smör, tillsätt svampen och fräs tills all vätska har dunstat bort. Tillsätt persilja.

2.Koka pastaplattorna i rikligt med lättsaltat vatten enligt anvisning på förpackningen.

3.Spola dem i kallt vatten och lägg dem på en bit plastfilm penslat med olja. Täck dem också med en bit folie penslat med olja.

4. Värm pastaplattorna i folien i ugn ca 2-3 minuter. Lägg pastaplattan på en tallrik och skeda upp svampduxelles på. Täck med en pastaplatta.

Dryck:
En fatlagrad chardonnay passar bra till.