Skogsostron, Fusksniglar och Paprikachampinjoner
Ingredienser för 4 personer
Skogsostron:
12 vita, färska champinjoner
lite citronsaft
2 msk olivolja
Fusksniglar:
12 vita, färska champinjoner
25 g smör
1 knippa persilja
2 vitlöksklyftor
½ schalottenlök
½ krm vitpeppar
Paprikachampinjoner:
12 vita, färska champinjoner
några droppar citronsaft
1/2 röd paprika
1 msk olivolja
1 tsk paprikapulver

Skriv ut denna sida
   

Gör så här

Skogsostron:
1. Bryt av stammarna på svampen och fördela hattarna upp och ned i en ugnsfast form.

2. Kör svampstammarna med några droppar citron, salt, peppar och olivoljan till en tunn sås i mixer. Fyll svamphattarna med såsen. Baka hastigt i ugn.

Fusksniglar:
1. Bryt av stammarna på svampen och fördela hattarna upp och ned i en smord ugnsfast form.

2. Kör svampstammarna med smöret, den skalade vitlöken, schalottenlöken och persiljan till ett grönt smör i en food processor.

3. Fyll hattarna med smöret och grädda hastigt i ugn utan att smöret bryns.

Paprikachampinjoner:
1. Bryt av stammarna på svampen och fördela hattarna upp och ned i en smord ugnsfast form.

2. Kör svampstammarna med olivoljan och paprikan till en tunn sås i mixer. Smaka av med citron och peppar. Fördela över hattarna och pudra med paprikapulver. Grädda hastigt i ugn.

Dryck:
Här  passar ett vitt friskt & fruktigt torrt vin, men även röda mjuka & bäriga viner som inte är alltför fylliga går bra.