Gör så här
Skogsostron:
1. Bryt av stammarna på svampen och fördela hattarna upp och ned i en ugnsfast
form.
2. Kör svampstammarna med några droppar citron, salt, peppar och olivoljan till
en tunn sås i mixer. Fyll svamphattarna med såsen. Baka hastigt i ugn.
Fusksniglar:
1. Bryt av stammarna på svampen och fördela hattarna upp och ned i en smord
ugnsfast form.
2. Kör svampstammarna med smöret, den skalade vitlöken, schalottenlöken och
persiljan till ett grönt smör i en food processor.
3. Fyll hattarna med smöret och grädda hastigt i ugn utan att smöret bryns.
Paprikachampinjoner:
1. Bryt av stammarna på svampen och fördela hattarna upp och ned i en smord
ugnsfast form.
2. Kör svampstammarna med olivoljan och paprikan till en tunn sås i mixer. Smaka
av med citron och peppar. Fördela över hattarna och pudra med paprikapulver.
Grädda hastigt i ugn.
Dryck:
Här passar ett vitt friskt & fruktigt torrt vin, men även röda mjuka & bäriga
viner som inte är alltför fylliga går bra.
|