Karljohans­sallad med palsternacka och äpple
Ingredienser för 4 personer

200 g karljohanssvamp (delad och ansad)
200 g palsternacka (skalad, delad i grova bitar)
200 g äpple (delat i små klyftor)
smör till stekning
salt

Dressing:

1 dl olivolja
3 msk sherryvinäger
2 msk schalottenlök (finhackad)
1 msk färsk timjan (plockad)
3 krm salt
3 dl salladsblad (olika sorter, sköljda)

Skriv ut denna sida
   

Gör så här

Stek alla ingredienser gyllene i smör var för sig. Krydda med salt. Håll ljummet till serveringen, då allt blandas med dressing och salladsblad.

Dryck:

Ett vitt fatlagrat vin, fylligt & smakrikt är ett gott vinval till denna rätt. Friskt & fruktigt vitt eller ett torrt mousserande vin är också en bra kombination. Detta är en underbart god sallad som kan serveras som den är eller tillsammans med exempelvis lufttorkad skinka, kött eller fisk.