|
Skriv ut denna sida
|
Gör så här
1.Grilla,
alternativt smörstek de tunt skurna baguetteskivorna. Ställ åt sidan.
2.Sätt ugnen på 250°C och grill. Lägg de delade paprikorna med skinnsidan uppåt
på ett ugnsfast fat. Sätt in fatet i övre delen av ugnen och grilla ytan på
paprikan ca 15-20 minuter tills den börjar bli svartprickig och skalet börjar
lyfta sig. Tag ut från ugnen och lägg de rostade paprikorna i en bunke. Täck med
plastfolie och låt stå och svalna. På det här sättet lossnar skalet lättare.
Drag sedan skalet av paprikorna och dela i bitar.
3.Blanda samman olivolja, saffran, chiliflakes, salt och pressad vitlök och vänd
därefter ner räkorna. Hetta upp en stekpanna och fräs räkorna. Låt räkorna rinna
av i en sil.
Servering: Lägg paprika på bröden, därefter 3-4 räkor.
Dryck: Om man är lite sparsam med chilin passar en fatlagrad
chardonnay mycket bra till eller helt enkelt en ljus lager med inte för stor
beska.
|
|