1. Grädda ljusa, mycket tunna crepes på måttlig värme. 2. Borsta och klyv champinjonerna i 4 delar från hatt till fot. Fräs svampen med den hackade löken på hög värme. När svampen börjar koka i sin egen vätska tillsätter du grädden och låter sedan sjuda några minuter tills grädden kokat ut och börjar tjockna. 3. Klicka ned beurre manié* under vispning längs botten tills stuvningen fått slät, blank konsistens. 4. Avsluta med portvinet, smaka av med salt och lite nymald peppar och låt mogna ytterligare 2 minuter på svag värme. 5. Lägg upp crepen på en arbetsbänk och lägg på en stor matsked fyllning, varm eller rumstempererad. Rulla samman crepen och vik in ändarna så att de inte bränns vid under gratineringen. 6. Lägg över i en ugnsfast form. Strö över lite riven ost, till exempel Parmesan och gratinera några minuter i stark övervärme.
*Beurre mainié gör du genom att blanda samman lika delar smör och mjöl till en mjuk, slät massa.
Dryck:
Ett fylligt & smakrikt torrt vitt vin som är fruktigt i stilen passar bra, även ett mjukt & bärigt, lätt kylt rött vin. Denna förrätt med sina milda smaker passar bra när man vill servera samma vin genomgående i en meny.