Belgiska musslor
Ingredienser för 4 personer
(2 portioner som huvudrätt)
1 kg färska blåmusslor med skal
1/2 purjolök
2 msk olivolja
4 vitlöksklyftor
1 msk hackad färsk timjan eller 1 tsk torkad
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
3 dl veteöl

Till servering:
pommes frites
majonnäs
curryketchup

Skriv ut denna sida
   

Gör så här

1. Skrapa och tvätta musslorna. Kontrollera att de är slutna eller att de sluter sig när du knackar dem i t ex köksbänken.

2. Skölj och skär purjon fint. Fräs den i olja i en kastrull ca 2 minuter. Rör hela tiden.

3. Skala och finhacka vitlöken. Tillsätt vitlök och timjan i kastrullen och fräs ytterligare ca 1 minut.

4. Lägg ner musslorna i kastrullen. Salta och peppra. Rör om försiktigt. Häll i ölen och sjud under lock tills skalen på musslorna öppnat sig, ca 5 minuter.

Servering: Servera omedelbart med pommes frites, majonäs och curryketchup.

Dryck:
Naturligt är att fortsätta med samma öl som dryck.