Gör så här
1. Klyv
havskräftorna på längden och plocka bort tarmen och magsäcken som finns alldeles
bakom ögat. Allt annat skall vara kvar i skalen. Knäck klorna lätt på några
ställen med en nötknäppare. Fördela kräftorna på ett ugnsbleck med köttsidan
upp. Sätt ugnen på högsta grillvärme.
2. Skala vitlök och schalottenlök och kör i mixer tillsammans med olivolja,
nymalen peppar och basilika till en grön sås. Pensla köttsidorna på kräftorna
med såsen.
3. Grilla hastigt nära grillelementet i ugnen. Köttet skall precis stelna och
vitna men behöver inte få så kallad grillyta, då blir det bara segt.
Servering:
Servera omedelbart.
Dryck:
Ett vitt torrt vin ur smaktypen fylliga
& smakrika. Ett druvigt & blommigt vitt vin med någon sötma passar också bra
till.
|