Basilikagrillade havskräftor
Ingredienser för 4 personer
12 färska eller frysta hela havskräftor
1 schalottenlök
1/2 vitlöksklyfta
3 kvistar färsk basilika
1 dl olivolja
salt, nymalen peppar.

Till servering:
parmesan

Skriv ut denna sida
   

Gör så här

1. Klyv havskräftorna på längden och plocka bort tarmen och magsäcken som finns alldeles bakom ögat. Allt annat skall vara kvar i skalen. Knäck klorna lätt på några ställen med en nötknäppare. Fördela kräftorna på ett ugnsbleck med köttsidan upp. Sätt ugnen på högsta grillvärme.

2. Skala vitlök och schalottenlök och kör i mixer tillsammans med olivolja, nymalen peppar och basilika till en grön sås. Pensla köttsidorna på kräftorna med såsen.

3. Grilla hastigt nära grillelementet i ugnen. Köttet skall precis stelna och vitna men behöver inte få så kallad grillyta, då blir det bara segt.

Servering: Servera omedelbart.

Dryck:
Ett vitt torrt vin ur smaktypen fylliga & smakrika. Ett druvigt & blommigt vitt vin med någon sötma passar också bra till.