Thaikryddad lax- & musselsoppa
Ingredienser för 4 personer

400 g laxfilé
1 rödlök
1 morot
50 g färsk ingefära
1 vitlöksklyfta
1 röd chilifrukt
2 msk matolja
1 citrongräs
1 msk grön currypasta
1 burk kokosmjölk
1 burk musslor, 250 g plus spad
1 hönsbuljongtärning
1 liter vatten

Till servering:
färsk koriander
limeklyftor

Skriv ut denna sida
   

Gör så här

1. Ta bort eventuella ben i laxen och skär bort skinnet. Skär laxen i 2 cm stora kuber. Skala och skiva lök och morot tunt. Skala ingefäran och finhacka den, vitlöken och chilin.

2. Hetta upp oljan i en kastrull och fräs lök, morot, ingefära, vitlök och chili cirka 2 minuter. Dela citrongräset i två bitar och tillsätt det med currypastan, kokosmjölk, musselspad och buljongtärning.

3. Häll på vattnet och låt allt koka upp. Låt sjuda cirka 5 minuter. Lägg i lax och musselkött och sjud i ytterligare 3-4 minuter.

Servering: Servera med färsk koriander och pressad lime.

Dryck:
Det  passar bäst med ett veteöl. Ett druvigt & blommigt torrt vitt vin med liten sötma kan också vara gott till!