|
Thaikryddad lax-
& musselsoppa
Ingredienser för 4 personer
400 g laxfilé
1 rödlök
1 morot
50 g färsk ingefära
1 vitlöksklyfta
1 röd chilifrukt
2 msk matolja
1 citrongräs
1 msk grön currypasta
1 burk kokosmjölk
1 burk musslor, 250 g plus spad
1 hönsbuljongtärning
1 liter vatten
Till servering:
färsk koriander
limeklyftor
|
Skriv ut denna sida
|
Gör så här
1. Ta bort eventuella ben i laxen och skär bort skinnet. Skär laxen i 2 cm
stora kuber. Skala och skiva lök och morot tunt. Skala ingefäran och finhacka
den, vitlöken och chilin.
2. Hetta upp oljan i en kastrull och fräs lök, morot, ingefära, vitlök och chili
cirka 2 minuter. Dela citrongräset i två bitar och tillsätt det med currypastan,
kokosmjölk, musselspad och buljongtärning.
3. Häll på vattnet och låt allt koka upp. Låt sjuda cirka 5 minuter. Lägg i lax
och musselkött och sjud i ytterligare 3-4 minuter.
Servering:
Servera med färsk koriander och pressad lime.
Dryck: Det passar bäst med ett veteöl. Ett druvigt & blommigt torrt vitt vin
med liten sötma kan också vara gott till!
|
|