Sparrissoppa
Ingredienser för 4 personer
1 bunt färsk sparris, alternativt fryst eller konserverad
0,8 liter kalv- eller hönsbuljong
1-2 msk beurre manié *
1 dl vispgrädde
salt och vitpeppar

Skriv ut denna sida
   

Gör så här

1. Skala och koka sparrisen om den är färsk i annat fall tina den eller öppna burken.

2. Spara kokspadet från sparrisen och koka upp med buljongen. Red av med beurre manié*  till lagom konsistens. Vispa grädden och skär sparrisen i lagom bitar.

3. Lägg ned sparrisen i soppan, smaksätt med salt och peppar, toppa med gräddklickar och servera.

*Beurre manié gör du genom att blanda samman lika delar smör och mjöl till en mjuk slät massa.

Dryck: Sparrissoppa trivs bra på egen hand, utan dryck. Vill man ha någonting till ändå så välj ett glas torrt eller halvtorrt mousserande vin eller ett friskt & fruktigt vitt vin.