Gör så här
1. Sätt ugnen på
275°. Kärna ur paprikorna. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och pensla med
lite olja. Rosta i ugnen ca 10 minuter eller tills skalet blir svart. Lägg
paprikan att svalna i en bunke övertäckt med plastfolie.
2. Skala och grovhacka löken. Fräs löken i olja i en stekpanna ca 5 minuter.
Skala och hacka vitlöksklyftan. Tillsätt vitlök, vin och timjan. Låt vinet koka
ihop till hälften.
3. Tillsätt vatten och buljongtärning. Koka upp och låt koka ca 10 minuter.
4. Skala paprikan och skär den i mindre bitar. Lägg ner dem i soppan och mixa
med mixerstav eller i matberedare.
5. Smaka av med salt och peppar.
Servering: Droppa ev lite fin olivolja i soppan när den
serveras.
Dryck:
Ett vitt vin, inte allt för kraftigt och smakrikt. En torr till
halvtorr sherry, är också gott.
|