Soppa på rostad röd paprika
Ingredienser för 4 personer
3 stora röda paprikor
olja till pensling
1 gul lök
1 msk olivolja
1 vitlöksklyfta
2 dl vitt vin
1/2 tsk torkad timjan
5-6 dl vatten
1 hönsbuljongtärning (eller grönsaksbuljong)
salt och svartpeppar

Skriv ut denna sida
   

Gör så här

1. Sätt ugnen på 275°. Kärna ur paprikorna. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och pensla med lite olja. Rosta i ugnen ca 10 minuter eller tills skalet blir svart. Lägg paprikan att svalna i en bunke övertäckt med plastfolie.

2. Skala och grovhacka löken. Fräs löken i olja i en stekpanna ca 5 minuter. Skala och hacka vitlöksklyftan. Tillsätt vitlök, vin och timjan. Låt vinet koka ihop till hälften.

3. Tillsätt vatten och buljongtärning. Koka upp och låt koka ca 10 minuter.

4. Skala paprikan och skär den i mindre bitar. Lägg ner dem i soppan och mixa med mixerstav eller i matberedare.

5. Smaka av med salt och peppar.

Servering: Droppa ev lite fin olivolja i soppan när den serveras.

Dryck:
Ett vitt vin, inte allt för kraftigt och smakrikt. En torr till halvtorr sherry,  är också gott.