Skaldjurssoppa med kräftcrème fraiche (Michael Björklund)
Ingredienser för 4 personer
2 kg kokta insjökräftor
1 gul lök, hackad
1 vitlöksklyfta, pressad
1 msk smör
1/2 dl vitt vin
1 msk tomatpuré
3 dl vispgrädde
8 dl vatten
salt och nymald vitpeppar

Kräftcrème fraiche:
1 dl crème fraiche
2 msk finhackad dill
salt och nymald vitpeppar

Skriv ut denna sida
   

Gör så här

1.Skaldjurssoppa:
Skala kräftorna och lägg kräftköttet åt sidan så länge. Fräs lök och vitlök i smör i en kastrull. Tillsätt vitt vin, tomatpuré och kräftskal. Låt koka på svag värme ca 5 min. Tillsätt vispgrädde och vatten. Låt soppan koka på svag värme ca 15 minuter. Sila av. Smaka av med salt och vitpeppar. Håll soppan varm. Innan servering: mixa soppan med mixerstav.
 

2. Kräftcrème fraiche:
Blanda kräftköttet med crème fraiche och dill. Smaka av med salt och vitpeppar.

Servering: Häll upp i soppskål och klicka i kräftcrème fraiche.

Dryck:
Ett vitt, fylligt & smakrikt vitt vin passar allra bäst.