Gör så här
Brödet:
1. Blanda vetemjöl och salt. Tillsätt vattnet, lite i taget, och arbeta till en
jämn, fin deg. Tillsätt mer vatten vid behov.
2. Låt degen vila i 30 min under duk. Knåda degen och dela i bitar. Forma till
runda bollar med mjölade händer. Platta ut varje boll till en rund, tunn kaka.
Grytan:
1. Skölj och borsta musslorna. (Släng de som inte stänger sig om du knackar på
dem.) Lägg dem i kokande vatten, koka några minuter tills de öppnar sig. (Släng
de som inte öppnat sig!)
2. Koka havskräftorna med vatten och salt i 5-6 min. Skala och skär grönsakerna
i mindre bitar, hacka vitlöken.
3. Skär fisken i bitar och skala kräftorna. Fräs grönsakerna mjuka i smöret,
tillsätt vatten och buljongtärning. Häll i grädde och saffran. Låt koka upp och
koka ihop 5-10 min.
4. Lägg i fisken, koka i ytterligare 10 min. Smaka av med salt och peppar. Lägg
kräftstjärtarna i tallrikarna. Lägg upp soppan, garnera med musslor och dill.
5. Medan grytan kokar, gräddar du brödet, 1 åt gången ca 1 minut per sida.
Dryck:
Ett fylligt & smakrikt vitt
vin med en fatkaraktär bäst.
|