Pumpasoppa
Ingredienser för 4 personer
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 pumpaklyfta (ca 600 g)
2 stora potatisar (ca 300 g)
smör 1 l grönsaksbuljong (tärning+vatten)
1 msk färsk, riven ingefära
saften av en ½ apelsin
salt & peppar
4 msk crème fraiche
färska kvistar av koriander eller persilja

Skriv ut denna sida
   

Gör så här

1. Skala och hacka lök och vitlök. Skär bort skalet på pumpan och skär köttet i större tärningar. Skala och tärna potatisen. Fräs alltsammans i en gryta i olja eller smör utan att det tar färg.

2. Späd med halva mängden buljong och låt det hela småkoka under lock tills pumpa och potatis är mjuka, ca 15 minuter.

3. Mixa soppan eller kör den i matberedaren. Späd med buljongen till önskad soppkonsistens. Smaka av med riven färsk ingefära och apelsinsaft samt salt och peppar.

Servering:
Låt soppan koka upp och servera den varm med en klick kall crème fraiche.

Dryck:
Till denna passar det bäst med ett halvtorrt vitt vin eller ett mousserande torrt eller halvtorrt vin.