Gör så här
1. Skala lökarna,
dela dem, dela varje halva en gång till och skiva mycket tunt.
2. Fräs löken länge i olivoljan, 20-30 minuter, tills den blir gyllene men inte
brun.
3. Tillsätt buljong, vin, krossad vitlök och kryddor. Låt koka 15 minuter.
4. Skär brödet i stora tärningar och rosta det. Smaka av soppan med salt och
peppar och fördela i ugnssäkra portionsskålar.
5. Fördela brödet och osten över soppan.
6. Gratinera 8-10 minuter i het ugn (250ºC) eller under grillelement.
Dryck: Som vanligt gäller att dryck inte är en nödvändighet till soppa, men till denna
går ett rött mjukt & bärigt eller ett fruktigt & smakrikt som inte är alltför
fylligt. Ett vitt torrt vin exempelvis friskt & fruktigt eller ett ljust
lageröl går också bra.
|