Musselsoppa
Ingredienser för 4 personer
2 burkar musslor à 225 g
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 msk smör
1 dl vitt vin
1 tärning hönsbuljong
4 dl vatten
3 dl mellan- eller vispgrädde
1 liten morot
2 msk bladpersilja
2 tsk maizena
salt, vitpeppar

Skriv ut denna sida
   

Gör så här

1. Häll av och spara musselspadet.

2. Finhacka lök och vitlök. Fräs med smör i en tjockbottnad kastrull i cirka 2 minuter utan att det tar färg. Tillsätt vin och 1 ½ dl musselspad och låt koka in under någon minut. Tillsätt buljong, vatten och grädde och låt allt koka upp. Sänk värmen och sjud i cirka 10 minuter.

3. Skala moroten och skär den i tändstickstunna stavar. Hacka persiljan. Blanda moroten (spar lite till garnering), persiljan och musslorna med det resterande musselspadet.

4. Red soppan med maizena utrört i lite kallt vatten, smaka av med salt och peppar.

Servering: Häll upp i tallrikar och lägg morots- och musselblandningen i soppan. Garnera med lite extra morot.

Dryck: Det bästa valet av dryck till är ett friskt & fruktigt, torrt vitt vin. Det går också mycket bra med en veteöl.