Gör så här
1. Häll av och
spara musselspadet.
2. Finhacka lök och vitlök. Fräs med smör i en tjockbottnad kastrull i cirka 2
minuter utan att det tar färg. Tillsätt vin och 1 ½ dl musselspad och låt koka
in under någon minut. Tillsätt buljong, vatten och grädde och låt allt koka upp.
Sänk värmen och sjud i cirka 10 minuter.
3. Skala moroten och skär den i tändstickstunna stavar. Hacka persiljan. Blanda
moroten (spar lite till garnering), persiljan och musslorna med det resterande
musselspadet.
4. Red soppan med maizena utrört i lite kallt vatten, smaka av med salt och
peppar.
Servering: Häll upp i tallrikar och lägg morots- och musselblandningen i soppan. Garnera
med lite extra morot.
Dryck:
Det bästa valet av dryck till är ett friskt & fruktigt, torrt
vitt vin. Det går också mycket bra med en veteöl.
|