Gör så här
Soppa:
1. Skär jordärtskockorna i mindre bitar. Koka dem i musselfond och vitt vin ca
20 min tills jordärtskockorna är mjuka. Tillsätt grädden och koka ytterligare ca
5 min. Mixa soppan i mixer eller med mixerstav. Smaka av med vinäger, salt och
peppar. Sila soppan. Håll soppan varm. Vispa i smöret och tillsätt cider innan
servering:
Torsk:
2. Gnid in torskfiléerna med salt och socker. Lägg dem i en plastpåse och låt
rimma i kyl 1-2 tim. Halstra torsken i smör ca 1 min på varje sida.
Ragu:
3. Skålla, skala och kärna ur tomaterna. Skär dem i tärningar. Fräs lök och
tomat i olivolja och smör utan att det tar färg. Tillsätt jordärtskocka, äpple
och timjan och sautera i ca 1 minut. Smaka av med vinäger, salt och peppar.
Servering: Häll soppa i en djup tallrik. Lägg i torsk och ragu.
Dryck: ett fatlagrat, smakrikt och torrt vitt vin perfekt. Även en torr cider går bra ihop
med de äppelaromer som finns i soppan. Ett vin gjort på druvan pinot gris ur
smaktypen druviga & blommiga passar också utmärkt.
|