Gör så här
1. Skala
grönsakerna och tärna dem fint. Dela hummern på längden och ta ur köttet. Krossa
klorna och ta hand om köttet. Skölj skalen och torka dem, krossa dem sedan i små
bitar.
2. Koka upp buljongen i en stor kastrull. Värmolja i en mindre kastrull på
medelvärme. Fräs skalen i oljan under omrörning i 5-10 min, tills det doftar
hummer. Bryn med lök, morot, selleri och lagerblad lika länge till.
3. Ta av den från värmen och rör in mjölet. Häll över massan i buljongen i den
stora kastrullen och tillsätt persilja, timjan, tomatpuré, vin och konjak. Låt
sjuda 20 min utan lock.
4. Vispa ner grädden och koka upp. Smaka av med salt, peppar och eventuellt mer
vin/citronsaft. Sila soppan och lägg i fina bitar av hummern och värm
försiktigt, eller
Servering:
servera hummerköttet vid sidan av. Färsk hummer läggs i 10 min
före servering.
Dryck: Det
är gott med ett fylligt & smakrikt torrt vitt vin eller varför inte en torr sherry.
|