Toast Skagen Ingredienser för 4 personer
1 äggula 1 msk dijonsenap 1 msk vinäger 1 tsk HP-sås 1 dl matolja 1 dl finhackad dill 2 msk gräddfil 400 gram räkor med skal (ca 200 gram skalade) 50 gram löjrom eller stenbitsrom salt och vitpeppar 4 skivor vitt formbröd
Skriv ut denna sida
Gör så här 1. Mixa äggula, senap, vinäger och HP-sås i en matberedare. Tillsätt oljan i en tunn stråle. 2. Finhacka dillen och blanda den med majonnäsen och gräddfilen till en slät sås. 3. Skala och hacka räkorna grovt och blanda dem med såsen och rommen. Smaka av med salt och peppar. 4. Kantskär brödet och rosta det. Låt svalna något och fördela skagenröran på. Garnera med dillkvist och eventuellt en citronklyfta. Dryck: Trivs med fördel tillsammans med ett friskt & fruktigt vitt vin, ett torrt mousserande vin eller en ljus lager med medelstor beska.