Spenatgratinerade ostron  
Ingredienser för 4 personer

(12 ostron)
200 g fryst bladspenat
1 schalottenlök
1 msk smör
salt och peppar
12 ostron
2 dl
mornaysås »
2 msk riven parmesanost

Skriv ut denna sida
   

Gör så här

1. Sätt ugnen på 275°C och grill. Tina bladspenaten och krama ur den ordentligt.

2. Skala och finhacka löken. Fräs den mjuk i smör utan att den får färg. Tillsätt spenaten. Salta och peppra.

3. Öppna ostronen och lossa dem från skalet, lägg dem åt sidan så länge. Fördela spenaten i botten av skalen. Lägg ostronet på.

4. Fördela mornaysås på ostronen och strö över parmesanost. Gratinera dem i ca 2 minuter högt upp i ugnen tills ostronen fått fin färg.

Dryck:
Ett fylligt & smakrikt torrt vitt vin med någon fatkaraktär smakar mycket bra till och tar väl hand om den grillade ytan. Ett glas mousserande vin blir inte heller fel till denna eleganta rätt.