Gör så här
1. Plocka salladen
grovt och låt den ligga i kallt vatten ca 10-15 min med mangoldskott eller
rädisgroddar. Torka i salladslunga eller i en ren kökshandduk.
Getostfylld paprika:
2. Sätt ugnen på 250°C. Skålla, skala och kärna ur tomaterna. Skär dem i små
tärningar. Rosta paprikorna i ugn ca 20 min eller tills de är mörka, lägg dem i
en plastpåse att svalna och dra sedan försiktigt bort skalet med en kniv. Låt
gärna kvisten sitta kvar. Koka de röda linserna i buljong ca 7-8 min eller tills
de är mjuka. Låt svalna och blanda med sticklök, getost och tomattärningar.
Smaka av med salt och peppar. Dela paprikorna på längden och pilla ut kärnhuset.
Fyll halvorna med linsblandningen och håll varma i ugnen.
Havskräfta:
3. Halstra havskräftstjärtarna i olivolja, vitlök och timjan. Smaka av med
cayenne, salt och peppar.
Basilikacrème:
4. Kör äggula, dijonsenap, basilika, honung, vitlök och vitvinsvinäger i en
mixer eller matberedare. Tillsätt oljan droppvis till en slät sås. Häll över i
en skål och blanda med kesellan. Smaka av med salt och peppar.
Servering:
Lägg upp sallad på tallrik. Lägg paprika bredvid och fördela havskräftstjärtar
runt. Servera med basilikacrème.
Dryck: Ett vitt vin
av druvan sauvignon blanc passar alldeles utmärkt gärna från Sancerre i Loiredalen där
också de finaste getostarna har sitt ursprung.
|