Rökölsmarinerade grillspett  
Ingredienser för 4 personer

16-20 stora räkor
12-16 pilgrimsmusslor
1-2 flaskor rököl (Rauchbier, tysk specialöl)

till såsen:
1 brk matlagningsyoghurt
1 vitlöksklyfta
1 finhackad chilifrukt (ta bort kärnorna!)
2 msk chilisås

Skriv ut denna sida
   

Gör så här

1. Lägg musslor och räkor (skalade) i en skål. Slå över ölet så det täcker. Ställ kallt i minst 10 timmar, gärna över natten.

2. Blanda ingredienserna till såsen i god tid, den blir bättre av att få mogna lite.

3. Trä upp skaldjuren på grillspett och grilla på hög värme, någon minut på varje sida. Grillar man för länge blir de torra och sega.

Servering: Servera direkt med såsen, en god sallad och kanske ris eller grillade potatisskivor.

Dryck:
Samma rököl passar perfekt till. Ett vitt fylligt & smakrikt vin går också mycket bra.