|
Skriv ut denna sida
|
Gör så här
1. Lägg
pilgrimsmusslorna i hälften av oljan. Ställ i kylen medan det andra förbereds.
2. Skiva morötterna och palsternackan i 1 cm stora skivor eller bitar. Hacka
alla örterna fint. Hetta upp lite olivolja i en panna. Lägg i rotfrukterna.
Pressa över lime och lägg i ingefäran. Sänk värmen en aning och fräs i ca 15
minuter. Vänd ner basilika och timjan när bara ett par minuter återstår.
3. Hacka paprikorna i små tärningar. Hacka sedan gräslöken fint. Hetta upp
olivoljan och pressa ner vitlöken. Lägg i paprikan och gräslöken. Salta och
peppra. Fräs i ca 5 minuter.
4. Fräs till sist pilgrimsmusslorna lätt på bägge sidor i en het panna.
Servering:
Lägg upp
rotfrukterna på en tallrik och musslorna ovanpå. Lägg paprikasalsan runt om och
servera med färsk lime och gräslök.
Dryck: Till denna förrätt dricker man med fördel ett smakrikt vitt vin ur smaktypen
druviga & blommiga. Prova gärna en gewurztraminer från Alsace.
|
|